İsveç Bayrağı Gökçe'nin İsveç Maceraları
Ana Sayfa
Neler Oldu?
2002'deki halim
Blog Olayı
İsveçliler
Stockholm & Ülke
Yeni Deneyimler
Sık Sorulanlar
Resimler
Yorumlar
Forum

SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Uzunca deneyim :)

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    isvec.org Forum Ana Sayfa -> Deneyimlerimiz
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
rrakkma

MesajTarih: Pts Şub 01, 2010 12:02 am    Mesaj konusu: Uzunca deneyim :) Alıntıyla Cevap Gönder

Merhaba,
Esasında hangi foruma yazacağıma karar veremedim. Smile Sadece İsveç'teki değil ama genel bir deneyim benimkisi. 2006 senesinden beri Gökçe'nin sitesini takip ediyorum arada Onur'un sorulara cevaplarını ve tavsiyelerini de okuyorum. Daha sonra erkek arkadaşımı 2 kez ziyaret ettim Smile Turistik vizeleri almada yine bu sitenin çok faydasını gördüm. Gerçekten teşekkürler.

Ve sonunda 14 Aralık 2010'da Sambo olarak oturma izni için başvurdum. 1 Mart'a gün verdiler. Bakalım yüzüp yüzüp kuyruğuna geldik, nasıl gidecek çok merak ediyorum. Bu arada ev alım işi, isim geçirme vs olduğu için şu sıra gidip gelmeme de izin verdiler. Normalde vermiyorlarmış ama Konsolos hanımın yanaklarından öpesim geldi valla Very Happy.

Bakalım ne olacak, umarım herkes için de planları güzel ve yolunda gider. Oldukça sistemli ve güzel bir ülke, tabi mükemmeli beklemek yanlış olur. Sonuçta yabancı bir bölgeye gidiyor insan. Ama yorumlardan okuduğum kadarıyla boş gitmek isteyenlerin sayısı çok. Yani geçerli bir sebebi olmadan, belki iş vs bişi bulurum diye gitmek için burada soru soruyorlar. Ama yorumlar kısmında, bence forum'un daha çok bu amaçla kullanılması lazım.
Neyse, teşekkürler Smile Herkese bol şans.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
rrakkma

MesajTarih: Çrş Mar 03, 2010 12:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tekrar merhaba Smile

Sonunda mülakate girdim.
Merak edenler için belirteyim, çok sayıda ama oldukça genel sorular soruyorlar. Hatta ben böyle daha farklı bir görüşme bekliyordum, 1m2 boyutlarında arası cam ve banko ile ikiye bolünmüş bir görüşme odasında konsoloslukta çalışan bir bayan ile oldu görüşme.

Eğer yakında görüşmesi olup heyecan yapan varsa, yapmayın Smile Çok genel sorular soruyorlar. Öyle Greencard filmindeki gibi, kremi ne marka, yok kazağının etiketi ne renk vs gibi cins sorular yoktu tabi ki. Nerede nasıl tanıştınız vs, ilşki nasıl gelişti, aile fertleri ile ilgili detaylı bilgi (iki tarafın da ailesi ile ilgili). Nasıl irtibat kuruyorsunuz, oraya gidince planınız nedir? Ehliyet/araba var mı? Kaç kez gittiniz / o geldi? gibi genel bilgileri içeren sorulardı.

Tek konu, dürüst olmanız. Kandırmaya çalışmıyorsanız konsolosluğu ilişki anlamında, zaten oldu bilin bu işi.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Önceki mesajları göster:   
   isvec.org Forum Ana Sayfa -> Deneyimlerimiz Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız