İsveç Bayrağı Gökçe'nin İsveç Maceraları
Ana Sayfa
Neler Oldu?
2002'deki halim
Blog Olayı
İsveçliler
Stockholm & Ülke
Yeni Deneyimler
Sık Sorulanlar
Resimler
Yorumlar
Forum

SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

isveçte çalışmak

Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder    isvec.org Forum Ana Sayfa -> İsveç'te Çalışmak
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
migrac

MesajTarih: Cum Eyl 05, 2008 5:28 pm    Mesaj konusu: isveçte çalışmak Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba eşim sınıf öğretmeni bende anasınıfı öğretmeniyim. isveçte yaşamak istiyoruz. ne iş olursa önemli değil bu ülkeden uzaklaşmak istiyoruz. ne yapabiliriz nerede çalışabiliriz nereye başvurabiliriz
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Onur
Forum Admin

MesajTarih: Çrş Ekm 08, 2008 7:20 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

maalesef bu sekilde isvec'e tasinmak gibi bi sansiniz yok.yani burada evlilik yapmadan,yada resmi bi iş bulmadan başka bi şekilde gelmeniz cidden kolay bişey degil.
Başa dön
sevgi

MesajTarih: Prş Eyl 03, 2009 1:24 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba bende bilgisayar öğretmeniyim.Erkek arkadaşım İsveçte yaşıyor ve orda çalışıyor.Evlendikten sonra isveçte yaşayacağız ama çok korkuyorum. Migrac siz nasıl böyle bir karar aldınız şaşırdım doğrusu. Türkiyeye dönünce tekrar öğretmenlik yapabilecekmisiniz araştırdınızmı? ben hala düşünüyorum.....
Başa dön
matrix

MesajTarih: Pts Mar 08, 2010 11:53 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

slm.isveçte iş yeri olanlar türkiyeden çalıştırmak üzere işçi götüre biliyor.yapmanız gereken ordan bir işveren bulmak ve sözleşme yapmak.isveç size 2 yıllık vize veriyor.2 yıl sonunda işverenle anlaşmanız devam ederse bir 2 yıl daha oturma izni veriyor.ve 2 yıl sonunda tam oturum hakkı kazanıyorsunuz.bu yolla bir sürü insan isvece gitti.ama vergiler agır diyorlar.hangi işveren bu vergileri ödemeyi kabul eder bilmiyorum.vergiler konusunda bilgisi olan varsa lütfen bizleri aydınlatsın.
Başa dön
rose173

MesajTarih: Çrş Hzr 23, 2010 1:07 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Merhabalar, kuzenim ve ben İsveçte çalışmak ve yaşamak istiyoruz. Ben Türkçe Öğretmeniyim ve kuzenim veteriner hekim. Bu konuda ne yapabiliriz? Rica etsem bilgi verebilir misiniz?
Başa dön
muratsevil

MesajTarih: Pzr Ağu 22, 2010 8:20 pm    Mesaj konusu: İSVEÇTE YAŞAM Alıntıyla Cevap Gönder

Arkadaşlar Eşim ve çocuklarımın AB Pasaporu var..Bende önümüzdeki ay oturum izni alacağım Bulgaristandan..Eşim Hemşire bende hayvan sağlığı Teknikeriyim..Uzun süredir İsveç koşullarını araştırıyoruz..Size sorum orada ulaşabileceğimiz Türk dernekler türk olarak bize yardımcı olacak kişiler varmı?Her ne şekilde olursa olsun orada yaşamak istiyoruz...Burdan bize görüşlerinizle yardımcı olursanız sevinirim.
Başa dön
suu

MesajTarih: Pzr Ağu 29, 2010 12:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

merhaba , benim bir kaç sorum olacak yardımcı olursanız cok sevinirim . ben su ürünleri mühendisiyim aslında daha mevzun olmadım ama olucam inş Smile okul bitince evlenicem ve isvece yerleşicem buraya kdr benim bir sorunum yok benim merak ettiğim isveçte bir su ürünleri mühendisi kolay iş bulabilir mi dil sorunum yok ingilizcem var isvecceyide haletmeye çalışıyorum stokholm de birkaç tanıdıkta var .ama ben mrk ediyorum isveç suyu ve balığı bol bir ülke ben orda iş bulmakta çokkkkk zorlanırmıyım iş bulmam ne kdr sürer bir kaç ay çabaladıktan sonra iş bulabilirmiym . eger yazımı okuyup bana cevap verirseniz cok sevinirim gerçekten Laughing
Başa dön
Onur
Forum Admin

MesajTarih: Pzr Ağu 29, 2010 9:04 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Isvec'te anadil isveccedir, yani ingilizcenin olmasina pek guvenmeyin. Egerki sirketin ofis dili ingilizce ise ozaman bi problem olacagini sanmiyorum ama yinede isvecce buyuk bi etken. Isvecce olmadan is bulmak imkansiz gibi bisey suaralar.

Is bulman tamamen sansa bagli, burda simdi kim nedese dogru olmaz Smile Hemen is bulursun yada ortalama 3 ay 5 ay surer demek yanlis olur. Ihtiyac varsa hizli olabilir tabi Smile
Başa dön
suu

MesajTarih: Pzr Ağu 29, 2010 11:39 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

o zaman isveççe öğrenmek için elimden geleni yaparım Very Happy cevap verdiğiniz için çok sağolun. benim merak ettiğim esasında norveç ve japonyada su ürünleri mühendislği çok öenmli heleki norvece giden bir su ürünleri müh. çok iyi bir maaşla çalışıp mutlu olabiliyor. her yeri su ve balığı bol olan isveç gibi bir ülkede de durum aynımıdır mesala her bi balık çifliğinde su ürünleri mühendisi çalıması yasalarca zorunlu tutuluyor mu ... yani bilim sektör nasıl ben onu çok merak ediyorum . siz büyük ihtimal bu konuda pek bişi bilemeyebilirsiniz yani doğal olarak su ürünlerinden mevzun değilsiniz herhalde ama belki az çok bilginiz vardır diye soruyorum , sizin yoksa bile belki çevrenizden bilgisi olan vardır . yardımcı olursanız çok sevinirim . ayrıca ilgilendiğiniz içi TEKRAR çokk teşekkür ederim Laughing
Başa dön
Önceki mesajları göster:   
   isvec.org Forum Ana Sayfa -> İsveç'te Çalışmak Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız